Dankzij STO een nieuw magazijn voor het Gomarus College

Zoals we met elkaar weten is structuur voor leerlingen ontzettend belangrijk. En niet alleen voor leerlingen. Ook wij, als docenten en instructeurs, hebben behoefte aan orde en duidelijkheid. Vanuit deze gedachte hebben we met elkaar nagedacht over de inrichting van het magazijn van onze afdeling BWI (Bouw, Wonen en Interieur).

Iedere les staat er een leerling in het magazijn om gereedschappen en materialen uit te delen aan zijn of haar klasgenoten. Dit betekent dat deze gereedschappen zonder al te veel moeite gepakt moeten kunnen worden. Het is ook belangrijk dat aan het begin en einde van de les snel zichtbaar is of alles compleet is.

We hebben twee wanden ingevuld met schappen waar al het elektrische gereedschap een eigen, herkenbare plaats heeft. Tevens hebben we een kast ingericht, waarin het handgereedschap is opgeborgen. Ook dit handgereedschap heeft een duidelijk herkenbare, eigen plaats. Ook hebben we in het magazijn een werkbank geplaatst, zodat de ‘magazijnmeester(es)’ aan zijn of haar werkstuk kan werken op de momenten dat er geen gereedschap uitgeleend of ingenomen behoeft te worden.

Instructeursruimte

Al een tijd is er bij ons op school de behoefte om een instructeur aan te kunnen stellen die de gehele week aanwezig is. Door de STO-gelden hebben we vanuit leerlijn 1.2 de wens ‘meer handen voor de klas’ in vervulling kunnen laten gaan. Om zo op de werkvloer een ruimte te creëren waar de instructeur aanwezig is zodat hij vanuit deze ruimte de leerlingen kan bedienen, materialen kan bestellen en toezicht kan houden.

Centraal in de praktijkruimte van onze afdeling BWI hebben we een ruimte omgeturnd tot instructeurs ruimte. Dankzij de STO-gelden konden we aan de slag om deze ruimte om te bouwen. Er is gesloopt, getimmerd en geschilderd met als resultaat een schitterende werkplek voor onze instructeurs waar we vele jaren plezier van kunnen hebben.


Magazijn

Kast handgereedschap Willem van Oranje College
Kast voor handgereedschap

Instructeursruimte