Dag collega’s in het onderwijs,

 

Recent is mij gevraagd het programmalijnleiderschap van de lijn professionalisering van Gerard van der Wege, wegens diens vertrek, over te nemen. Graag wil ik me middels deze nieuwsbrief kort aan u voorstellen. Mijn naam is Teunis Klijn, ik ben getrouwd, heb 5 kinderen en ben woonachtig in Hardinxveld-Giessendam. Sinds bijna 2 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs binnen de vakgroep BWI op de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. Ik geef les aan de 2e, 3e en 4e klas van het VMBO, ben van de laatstgenoemde klas kader ook mentor en doceer MBO voor het Hoornbeeck College. Aankomende zomer hoop ik de studie voor mijn docentbevoegdheid aan de Hogeschool Rotterdam af te ronden.

Mijn arbeidzame leven begon ik als tekenaar/ werkvoorbereider in de scheeps- en jachtinterieurbouw. Dit heb ik 15 jaar met plezier mogen doen. Vervolgens ben ik 2 jaar als verkoper en aankoopbegeleider werkzaam geweest bij een aannemer voor de particuliere woningbouw in het midden segment. Vervolgens heb ik 2 jaar voor mezelf gewerkt als timmerman/ meubelmaker. En nu dus in het onderwijs waar ik mijn opgedane kennis met veel passie en plezier deel met de toekomstige generatie. Ik haal mijn energie en voldoening uit het omgaan met de jeugd in de vakspecialisatie BWI binnen de context van onze christelijke identiteit.

Omdat ik geloof dat stilstand achteruitgang betekent ben ik erg gemotiveerd om de rol als programmalijnleider van professionalisering op me te nemen. Ik geloof in de kracht van iedere individuele leerling maar ben er van overtuigd dat die pas tot uiting komt als hij of zij wordt onderwezen door docenten die hun vak verstaan en meegaan met de ontwikkelingen in de branche waarbinnen zij werkzaam zijn. Hiervoor is het soms nodig om bij te scholen middels een leerzame cursus of training, simpelweg omdat de ontwikkelingen van materialen, gereedschappen, machines of programma’s doorgaat en wij binnen het onderwijs daarvan op de hoogte moeten zijn. Alleen dan kunnen we onze leerlingen begeleiden en klaarstomen voor hun plaats in de maatschappij. Op het juiste niveau, met de juiste tools, voorzien van de juiste kennis. Met elkaar én voor elkaar!

 

Hartelijke groet, Teunis