Dat is pas een blikvanger!

Begin september kwam wethouder Roland van Vugt naar het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg met een bijzonder verzoek voor de 4e-jaars leerlingen van de opleiding PIE (Produceren Installeren Energie). Op drukke schoolroutes wordt nogal eens zwerfafval gevonden. De wethouder vroeg of de leerlingen iets konden maken dat voorbijgangers zou uitdagen om afval niet op straat maar in de afvalbak te gooien.

De vraag werd enthousiast opgepakt door de leerlingen. Ze kozen ervoor een blikvanger te maken en vroegen 1e en 2e-jaars schoolgenoten om leuke ontwerpen te maken. Uiteindelijk werd voor de vorm van een bloem gekozen. Er is een groot deel van het schooljaar hard gewerkt door Marijn van Loon, Thomas Smelt, Damian Zillig, Bart Karbet, Bart van Hulten, en Henkjan Maas om de blikvanger te bouwen. Hierbij is ook de hulp van lokale bedrijven ingeschakeld voor het aanleveren van de materialen.

De coronacrisis heeft het proces wat vertraagd maar uiteindelijk is de blikvanger donderdag 1 oktober geplaatst aan het fietspad bij de Groeneweg en geopend door een trotse wethouder Van Vugt in bijzijn van de makers ervan.

De blikvanger mag er wezen en is een prima combinatie van creativiteit en vakmanschap dat door de leerlingen geleverd is.
Zo zie je dat we, in de regio Gorinchem-Altena en in het kader van Sterk Techniek Onderwijs, zijn gekomen tot een mooie samenwerking tussen school, gemeente en bedrijfsleven en hebben we kunnen bijdragen aan het maatschappelijke probleem van het ‘zwerfafval’.

Kom maar op met de volgende opdracht!