Tibo-Veen Techniek Hotspot

Op dit moment vindt het technisch vmbo-onderwijs voornamelijk plaats binnen de schoolmuren, in statische gebouwen. De hoogste tijd om dit te veranderen vinden de 4 technische vmbo-scholen van STO-GOAL (Sterk Techniek Onderwijs Gorinchem-Altena) én Tibo-Veen. Gezamenlijk hebben zij de ambitie om het leren op de bedrijfswerkplek meer te integreren in het technisch vmbo.

Tibo-Veen beschikt over een eigen bedrijfsschool. Hier leren de leerling-monteurs het vak van installatiemonteur en/of elektricien en wordt de kennis van de vakvolwassen monteurs blijvend up-to-date gehouden. Deze levensechte moderne techniekruimte met bijbehorende expertise stelt Tibo-Veen graag ter beschikking om ook het werk-plekleren op het vmbo een boost te geven.

In nauwe samenwerking met STO-GOAL wordt bij Tibo-Veen een Hotspot ingericht en bijbehorend lesmateriaal ontworpen. Zo bieden Tibo-Veen en de scholen van STO de mogelijkheid om leerlingen te laten werken aan hun vakmanschap en ervaring op te doen met nieuwe technieken en technologie op het gebied van duurzame energie. Het gezamenlijke doel is om het onderwijs zo veel beter op de arbeidsmarkt te laten aansluiten en om te laten zien hoe mooi het werken in de techniek is.

Het begint bij Techniek.
Het begint bij ons.

Tanja Loeff – Hageman,
Directeur