Docent BWI inspireert kinderen voor techniek!

Mijn naam is Julian de Waal en ik geef al verschillende jaren met veel plezier het vak BWI (Bouw, Wonen en Interieur) op het Gomarus in Gorinchem.
Naast de lessen aan de verschillende klassen, geef ik ook les op basisscholen in de regio namens STO-GOAL. Het hoofddoel van deze lessen is het enthousiasmeren van kinderen in alle leeftijdscategorieën voor techniek.
Tijdens mijn studie heb ik een lessenserie geschreven over het maken van een reuzenrad. In deze opdracht komen allerlei verschillende facetten van techniek naar voren. Deze serie gebruik ik daarom nu, om leerlingen de verschillende facetten te laten ervaren. Op deze manier krijgen de leerlingen een beter beeld van de mogelijkheden en helpt dit hen in de toekomst om zich verder te specialiseren.
Wat leren de leerlingen dan? Onder andere zagen, schuren, het werken met een lasermachine, solderen, het maken van een stroomkring, verschillende schakelingen, buis snijden, schroefdraad tappen, boren, draadeind kippen, 3D tekenen, 3Dprinten, decoreren en nog veel meer!
Na elke les verwonder ik me telkens weer hoe enthousiast en creatief kinderen zijn als ze met techniek aan de slag gaan.