Professionalisering van docenten in het afgelopen schooljaar

De zomervakantie klopt alweer aan de deur. Dat betekent dat we de balans op kunnen maken over het voorbijgevlogen cursusjaar.

Niet minder dan 19 cursussen, trainingen en workshops zijn er gefaciliteerd. Zeer uiteenlopend aanbod met als laatste in de reeks machinale basisvaardigheden, domotica, 3d modeleren, lightburn en pneumatiek. Voor elk wat wils dus. Niet zozeer het aantal, maar meer de inhoud van de cursussen achten wij belangrijk. Het is niet moeilijk om in korte tijd een scala aan cursussen te organiseren maar veelmeer de vraag waar behoefte aan is en daarop een inhoudelijke cursus of training zien te vinden is belangrijk. Om te weten of onze techniekcollega’s voldoende competent zijn is er een rubric in de maak waarin alle uitstroomprofielen staan. Dit is een handig hulpmiddel voor de techniekscholen en individuele techniekdocenten.

Hiernaast hopen wij ons ook (nog) meer te gaan richten op docentstages en bedrijfs- en beursbezoeken om onszelf te professionaliseren. Het lezen van vakliteratuur, het binnenkijken bij bedrijven en liefst een dag of enkele dagen meedraaien zijn probate middelen om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in de praktijk van het bedrijfsleven. En uiteindelijk doen we het allemaal met het oog op onze leerlingen want onze jeugd is onze toekomst!

We wensen u vanuit werkgroep vier een ontspannen, gezonde en fijne zomervakantie toe!