Vakmannen en vakvrouwen van de toekomst zijn nodig in onze regio!

Al jaren is er behoefte aan meer praktijkkennis binnen het onderwijs. Daarnaast gaan veel techniekdocenten op vmbo- en mbo-scholen de komende jaren met pensioen. De scholen zijn dringend op zoek naar opvolging: mensen die de praktijk al in de vingers hebben en hun kennis en ervaring graag willen overdragen op de volgende generatief technici. De technische O&O-fondsen, Bouwend NL en de Hogeschool Rotterdam doen een beroep op werkgevers én werknemers in de techniekbranche.

Heeft u als school zij-instromers of wilt u die aannemen? Dan is er voor deze regio het HTO traject (Zuid-Holland), ook wel het Pedagogisch Didactische Diploma (PDD) genoemd. Dit traject is zeer de moeite waard als start opleidingstraject!

Tevens loopt in Zuid-Holland sinds 2018 een succesvol opleidingstraject voor technische vakkrachten uit het bedrijfsleven en zij-instromers in het onderwijs: het Hybride Techniek Opleiders traject (HTO-traject). Deze HTO-ers zijn opgenomen in de HTO-POOL Zuid-Holland. Uw school kan daar gebruik van maken.

Doe er uw voordeel mee!

Lees meer in de flyer.

Meer weten? Neem contact op met Rian van Noord-Horvers

Projectleider scholingstraject “Docenten- en instructeurspool technische branches Zuid Holland”
M: 06 21 839 939
E: rianvannoord@live.nl

de vakmannen en vakvrouwen van de toekomst