Even voorstellen: Keimpe de Heer, programmalijn 7 Lesprogramma’s digitale vaardigheden

De zevende programmalijn gericht op Programmeren en Computational Thinking wordt getrokken door Keimpe de Heer. Hij heeft ruime ervaring met project- en programmamanagement, onderwijsinnovatie en is betrokken als expert in diverse STO-regio’s (met name op het gebied van creatieve toepassingen van nieuwe technologie en ontwerpgerichte onderwijsinnovatie).

Keimpe is medeoprichter van strategisch ontwerpbureau PerfectStorm. Hij was hiervoor jarenlang werkzaam als hoofddocent Interaction Design voor HKU Games en Interactie en studieleider bij HKU College. Daarvoor werkte hij lange tijd als programmamanager bij Waag Society, Institute for Art Science and Technology en later als directeur van het Creative Learning Lab. Ook is Keimpe bestuurder geweest bij stichting Fablab Benelux en heeft hij als projectmanager en beleidsadviseur gewerkt voor stichting Kennisnet.

“Mijn kracht is om individuen en organisaties in beweging te krijgen met ontwerpen, maken en doen. Ik heb een diep geloof in de ‘maakbaarheid’ van je eigen realiteit, dat start bij verwondering en nieuwsgierigheid naar de wereld om je heen. Hier zit ook mijn motivatie om in STO-GOAL verbindingen te creëren tussen programmeren (toolset) en Computational Thinking (mindset) vanuit het maken.
Ik zie programmeren als de nieuwe penseelset van de 21ste eeuw waarmee leerlingen hun ideeën tastbaar maken in creatieve toepassingen van nieuwe technologie. Computational Thinking gaat over de onderliggende werking van technologie zodat we technologie juist mensgericht kunnen ontwerpen maar ook dat we genuanceerde denkkaders ontwikkelen ten aanzien van de implicaties van technologie zodat we verantwoordelijkheid kunnen nemen voor de technologie die we ontwikkelen en gebruiken. Ik denk dat we door deze verbinding tussen toolset en mindset echt een bijzondere programmalijn met elkaar kunnen vormgeven die een positieve impact gaat hebben op het leren en de professionele ontwikkeling van docenten.”