“Time flies when you’re having fun”

“Time flies when you’re having fun” Dat is sowieso al van toepassing op het onderwijs en al helemaal als je je bezighoudt met professionalisering.

We zijn dit schooljaar nu goed 4 maanden onderweg en er hebben in totaal al ruim 30 professionaliseringsactiviteiten plaats gevonden waarbij in totaal ruim 130 collega’s hebben deelgenomen. Trainingen op gebied van hydrauliek, machinevaardigheden, tegelzetten, planningsprogramma KYP, boren slijpen, beursbezoeken (Metavakbeurs, Afbouw vakdagen, Incoda, Infrabeurs), bedrijfsbezoeken bij – en gastlessen van bedrijven zoals Staton, Damsteegt, J.G. Timmer, de Kock, Middelkoop, Walraven, De Vries en Verburg, Vink, ja eigenlijk te veel om op te noemen. En met welk doel? Allemaal om ons als docenten op te leiden, aan te scherpen, kennisniveau op peil te houden zodat we de juiste verbinding hebben tussen de scholen en het bedrijfsleven. Want wij leiden onze leerlingen toch op om deel te nemen in de maatschappij aan het arbeidzame leven? Dan halen we geen water meer met emmers uit de rivier, dan zagen we geen bomen om met een trekzaag, dan koken we ons potje niet meer op open vuur, dan verplaatsen we ons niet meer op de rug van een paard, daarom.

Bent u werkzaam in het technisch beroepsonderwijs en heeft u interesse in, – of belangstelling voor een bepaalde cursus, workshop of training? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze werkgroep professionalisering. Bedenk; stilstaan is achteruitgaan. Ook, (beter gezegd; juist!) in onze praktijklessen, aarzel niet en doe mee!

Tot slot willen we meteen van de gelegenheid gebruik maken om u allemaal goede dagen en een gezond nieuwjaar toe te wensen.